У Стрілковому на Херсонщині бюлетенів вистачило (відео)

21 Липня 2019, 21:14

У Херсонській області на виборчій дільниці у селі Стрілкове, що на Арабатській стрілці у Генічеському районі, нестача бюлетенів не стала на заваді виборчому процесу. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомила член виборчої комісії на виборчій дільниці №650219 одномандатного виборчого округу №185 з позачергових виборів народних депутатів України Марина Артюхова.

Марина Артюхова

“Проголосувало 771 осіб з 1420, які були включені до списку виборців. Бюлетенів вистачає всім”, – зазначила член виборчої комісії.

виборча дільниця у селі Стрілкове

За її інформацією, дільнична виборча комісія отримала 1112 бюлетенів для голосування у багатомандатному окрузі та 1116 бюлетенів для голосування в одномандатному окрузі. Станом на 19.58 проголосували 771 виборців.

Згідно законодавства, виборчі бюлетені для голосування у загальнодержавному багатомандатному окрузі та в одномандатному виборчому окрузі для кожної виборчої дільниці кожного одномандатного виборчого округу виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на відповідній виборчій дільниці.

виборча дільниця у селі Стрілкове

Як повідомлялося раніше, у Комітеті виборців України проінформували, що ситуація на дільницях у курортних селищах Щасливцеве та Стрілкове Генічеського району близька до критичної. Сюди не завезли додаткові бюлетені для відпочивальників, які змінили адресу голосування, тож за умови високої явки місцевих жителів бюлетенів на всіх виборців могло не вистачити.

21 липня в Україні відбулося голосування з позачергових виборів до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі можуть проголосувати за одну з 22 партій, які беруть участь у виборах. Також виборці можуть проголосувати з одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті борються 3220 кандидати: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.