У селі Щасливцеве на Арабатці курортники змогли проголосувати (відео)

22 Липня 2019, 07:45

Виборцям вистачило бюлетенів для голосування на виборчій дільниці з позачергових виборів народних депутатів України у селі Щасливцеве, що на Арабатській стрілці в Херсонські області. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомив голова виборчої комісії звичайної виборчої дільниці №650321 одномандатного виборчого округу № 185 Олександр Марченко.

“Проголосували 999 виборців із 1786, які були включені до списку виборців”, – зауважив він.

виборча дільниця у селі Щасливцеве на Арабатці

“Брали відкрипний талон, щоб проголосувати у Щасливці. Для мене ніяких складнощів не склало. Йду голосувати за зміни на краще, щоб краще жилося нам і нашим дітям”, – розповіла медіа-центру IPC-Генічеськ відпочивальниця з Кривого Рогу Людмила Литвін, яка прийшла голосувати на виборчу дільницю у селі Щасливцеве.

Людмила Литвін виборець з Кривого Рогу

Як повідомлялося, на цій дільниці був зафіксований брак бюлетенів. До списку виборців включено 1786 осіб. Однак виборча комісія отримала 1296 бюлетенів. 

Брак бюлетенів не став на заваді виборчому процесу також і на виборчій дільниці у селі Стрілкове, що на Арабатській стрілці в Генічеському районі Херсонської області.

Раніше у Комітеті виборців України проінформували, що ситуація на дільницях у курортних селищах Щасливцеве та Стрілкове Генічеського району близька до критичної. Сюди не завезли додаткові бюлетені для відпочивальників, які змінили адресу голосування, тож за умови високої явки місцевих жителів бюлетенів на всіх виборців могло не вистачити.

21 липня в Україні відбулося голосування з позачергових виборів до Верховної Ради України IX скликання. Українці в багатомандатному виборчому окрузі можуть проголосувати за одну з 22 партій, які беруть участь у виборах. Також виборці можуть проголосувати з одного з кандидатів на 199 одномандатних виборчих (мажоритарних) округах, де за місце в парламенті борються 3220 кандидати: 1404 представляють 58 політичних партій і блоків, ще 1680 – самовисуванці.