У Нацполіції радять утримуватися від поїздок до Криму

17 Липня 2019, 16:48

Заступник голови Національної поліції України Вячеслав Аброськин застеріг співгромадян від поїздок на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим. Про це він написав на своїй сторінці у Фейбуці, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Співробітники ФСБ та прикордонної служби РФ дуже ретельно перевіряють тих громадян України, які мають реєстрацію на материковій частині України та які вперше перетинають лінію розмежування. Перевірки тривають не менше години й більшу частину таких громадян доставляють до Джанкоя, Армянська або Симферополя, де проводяться довготривалі допити. Тому громадянам України, які прийняли рішення вперше з моменту окупації виїхати на відпочинок до Криму, потрібно дуже добре задуматися”, – наголосив представник Нацполіції.

Крім того, він зазначив, що “останнім часом щоденно адміністративну межу з окупованою територією АР Крим перетинає від 8 до 10 тисяч громадян України,для порівняння в зимово-весняний час у два раза менше”.

“Із цікавого – згідно проведеного аналізу-опитування мешканців анексованого Криму, більша частина уникає відповіді щодо порушення прав людини з боку окупаційної влади”, – написав вячеслав Аброськин.

Нагадаємо, у Херсонській області на адмінмежі з Кримом працюють три контрольних пункту в’їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».