Новий постпред президента України в Криму назвав пріоритети у своїй роботі

04 Липня 2019, 17:34

Постійний представник президента в Автономній Республіці Крим ​Антон Кориневич, якого президент України Володимир Зеленський 25 червня призначив на посаду, розповів про пріоритети у своїй роботі. Про це постпред розповів під час виступу на міжнародному молодіжному “Таборі Свободи”, організованому Кримськотатарським ресурсним центром у селі Стрілкове на Арабатській стрілці 4 липня, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Пріорітетні напрямки роботи – співробітництво з усіма тими органами, організаціями, які займаються кримським питанням заради єдиної мети – деокупації Криму”, – зазначив він.

Серед іншого, він згадав і законодавчу діяльність.

“Це певний рівень, до якого будемо рухатися, щоб напрацьовувати ті закони, законодавчі акти, які допоможуть кримчанам в Україні та сприятимуть деокупації Криму. Третій вектор – це захист прав людини, безумовно. Захист прав кримчан, внутрішньо переміщених осіб. Питання напрацювання стратегії деокупації та реінтеграції. Аналітична робота. працювати є над чим”, – розповів постпред.

Кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антон Кориневич був 25 червня призначений постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим. 

Як повідомлялося раніше, з 30 червня по 7 липня в селі Стрілкове на Арабатській стрілці Херсонської області проходить міжнародний літній “Табір Свободи”.

За повідомленням організаторів, метою табору є об’єднання молоді, обмін досвідом, отримання інформації про визвольні змагання у всьому світі, ліберальні цінності, про методи ненасильницького опору, механізми ООН для захисту прав людини і прав корінних народів, громадські ініціативи, міжнародне право в  області прав людини і ролі візуальної мови в міжнародних громадянських інформаційних кампаніях. 

«Табір Свободи» організований громадською організацією “Кримськотатарський ресурсний центр” за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі і Естонського Інституту прав людини.