Юрій Гусєв закликав створювати ОТГ (відео)

19 Липня 2019, 18:09

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв позитивно ставиться до реформи децентралізації та закликає місцеві громади Херсонщини до об’єднання. Про це він розповів, відповідаючи на запитання журналіста медіа-центру IPC-Генічеськ під час спілкування з жителями міста Генічеськ

“Позитивне ставлення до реформи децентралізації. Реформа децентралізації прийнята відповідним законом, буде продовжена, створюються об’єднані територіальні громади, будемо передавати більші повноваження на місця, щоб місцеві громади вирішували більшість своїх питань. На сьогоднішній день затверджений план створення ОТГ. Ви знаєте, якщо такі громади до 1 січня не будуть створені, вони будуть створюватися примусово, наступного року”, – розповів очільник області.

Гусєв також закликав місцеві громади Херсонщини об’єднуватися. 

зустріч Юрія Гусєва з місцевими жителями у Генічеську

“Тому заклик до всіх територій: створюйте об’єднані територіальні громади як це передбачено законом”, – сказав він.

Водночас голова Херсонської ОДА визнав, що поки не знайомий з проектом створення 3 районів на Херсонщині.

“Поки що не знайомий з цим проектом, чув про такі ідеї, але жодних проектів, обґрунтувань я не бачив”, – зазначив Гусєв.

Нагадаємо, наразі з 18 районів Херсонщини недецентралізованими залишаються 7.

У загальноукраїнському рейтингу за темпами впровадження реформи прикордонна область посідає 18-те місце.

У міністерстві регіонального розвитку запропонували модель нового адміністративно-територіального устрою області, за якою на Херсонщині пропонують створити три райони: Херсонський, Генічеський та Новокаховський.