Антон Кориневич готовий співпрацювати з Меджлісом кримських татар

04 Липня 2019, 18:15

Новопризначений представник президента України в Криму ​Антон Кориневич висловився щодо готовності співпрацювати з Меджлісом кримськотатарського народу і на підтримку збереження та реалізації прав корінного народу Криму. На цьому він наголосив, відповідаючи на запитання журналістів, на семінарі у міжнародному молодіжному “Таборі Свободи” на Арабатській стрілці, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Я стою на позиції активної співпраці з Меджлісом (кримськотатарського народу). Я абсолютно відкритий до співробітництва. Ми, безумовно, будемо співпрацювати з корінним народом, без цього робота по Криму неможлива, це всі чудово розуміють. До Меджлісу – тільки повага, до кримськотатарського народу. Я стою на позиції збереження та реалізації прав корінного народу Криму”, – висловився постпред.

Крім того, він запевнив, що діяльність щодо внесення змін до 10 статті Конституції України про статус Криму, визнання території півострова кримськотатарською автономією, продовжиться.

“До цього питання будемо повертатися. Той пакет змін, який був напрацьований, є життєздатним для того, щоб на його основі приймати якісь рішення”, – сказав Антон Кориневич.

Кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антон Кориневич був 25 червня призначений постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим. 

 

Як повідомлялося раніше, під час виступу на міжнародному молодіжному “Таборі Свободи” постійний представник президента в Автономній Республіці Крим ​Антон Кориневич, розповів про пріоритети у своїй роботі.

У селі Стрілкове на Арабатській стрілці Херсонської області з 30 червня по 7 липня проходить міжнародний літній “Табір Свободи”. 

За повідомленням організаторів, метою табору є об’єднання молоді, обмін досвідом, отримання інформації про визвольні змагання у всьому світі, ліберальні цінності, про методи ненасильницького опору, механізми ООН для захисту прав людини і прав корінних народів, громадські ініціативи, міжнародне право в  області прав людини і ролі візуальної мови в міжнародних громадянських інформаційних кампаніях. 

«Табір Свободи» організований громадською організацією “Кримськотатарський ресурсний центр” за підтримки Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні та Білорусі та Естонського Інституту прав людини.