З початку року до Новотроїцького ЦНАПу звернулося понад 300 кримчан

28 Червня 2019, 12:43

З початку року до Новотроїцького ЦНАПу звернулося понад 300 кримчан. Про це під час онлайн-конференції розповіла адміністратор відділу з організації надання адміністративних послуг Новотроїцької РДА Тетяна Демідко, повідомляє медіа-центру IPC-Генічеськ.

«За 5 місяців 2019 року за оформленням ID-картки звернулося 336 осіб, з них мешканці Криму: 66 осіб. Оформлення паспортів для виїзду за кордон: 691 особа, у тому числі 252 мешканця тимчасово анексованої території Криму», – зазначила Тетяна Демідко.

Найчастіше кримчани звертаються до ЦНАПу за оформленням паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорту для виїзду за кордон, вклеюванням фото.

При цьому адміністратор центру попередила, що для оформлення закордонного паспорта та у разі відсутності у мешканців тимчасово окупованої території Криму документів з фотокарткою, наприклад: посвідчення водія, військового білету, пенсійне посвідчення, – «бажано звертатися у державну міграційну службу для проходження ідентифікації особи».

адміністратор ЦНАПу Тетяна Демідко

Татьяна Демідко порадила кримчанам, які збираються звертатися до центрів надання адміністративних послуг для оформлення закордонного паспорта, брати із собою максимальний пакет документів.

У червні 2019 року перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі на прес-конференції в медіа-центрі IPC-Херсон повідомляв, що з початку 2019 року понад 45 тисяч кримчан звернулись до Державної міграційної служби для оформлення біометричних закордонних паспортів.

У березні 2019 року заступник начальника управління Державної міграційної служби в Херсонській області Дмитро Іванов проінформував, що з початку анексії Криму в управлінні ДМС кримчани оформили майже 50 тисяч паспортів: як біометричних закордонних, так і внутрішніх ID-карток.