У Новоолексіївці відзначають День кримськотатарського прапора (фото)

26 Червня 2019, 09:49

У Новоолексіївці Херсонської області провели патріотичну ходу на честь Дня кримськотатарського прапора, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

Учасники ходи пронесли у центрі великі полотнища українського державного і кримськотатарського національного прапорів та скандували: “Міллет! Ватан! Кирим!», що у перекладі з кримськотатарського означає: “Народ! Батьківщина! Крим!”.

Хода завершилася біля селищного будинку культури, де відбудеться святковий концерт і спортивні змагання.

Як повідомлялося раніше, зранку в Генічеському районі стартував автопробіг, учасники якого доїхали до селища Новоолексіївка.

Нагадаємо:

День кримськотатарського прапора щорічно відзначається 26 червня, починаючи з 2010 року. Для його святкування був обраний перший день ІІ Курултаю (національного з’їзду – ред.) кримськотатарського народу, що пройшов 26-27 червня 1991 року в Сімферополі, на якому прапор був затверджений в якості національного.

Кримськотатарський прапор являє собою полотно небесно-блакитного кольору із зображенною в його верхньому лівому кутку золотою тамгою (тарак-тамга, Taraq tamğa) – родовим знаком ханів Гіраїв, який став гербом кримських татар.