У Херсонській області проведуть прес-тур на підтримку реформ

06 Червня 2019, 15:51

З 25 по 28 червня на Херсонщині відбуватиметься прес-тур «Чому потрібні системні реформи на місцевому рівні – погляд із Таврії». Про це повідомив керівник проекту«МедіаПроРеформа» Олександр Лавринович на своїй сторінці у Фейсбуці, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

Прес-тур планують присвятити актуальним питанням інформаційної підтримки та сприянню процесам реформ на місцевому (локальному) рівні. Особлива увага акцентуватиметься на чутливих сегментах реформування – освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті та процесах децентралізації за активної участі місцевих громад.

До участі у прес-турі запрошуються журналісти, блогери, лідери громад, представники громадських інформаційних мереж, молодіжні лідери та місцеві експерти із Херсонської, Дніпропетровської, неокупованої частини Луганської, Львівської та Чернівецької областей.

Для участі необхідно до 15 червня включно заповнити форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrZhOgpV_uqcs-yZWJqN7mlh1wRoETVe7OVp4doDSi1MJaZg/viewform.

Захід проводитиметься у межах проекту «МедіаПроРеформа» Центру інформаційних досліджень та ресурсних послуг «Меридіан», що реалізовується за підтримки Посольства США в Україні.

Як повідомлялося раніше, медіа-центр IPC-Генічеськ продовжує організацію публічних заходів щодо впровадження реформи децентралізації у Херсонській області.

Нагадаємо, в Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування.

Реформа триває з 2014 року.

Наразі в Генічеському районі Херсонської області не створено жодної ОТГ. У цілому, в області сформовано 31 об’єднана територіальна громада.