Повідомлення про “мінування” об’єктів в Генічеську не підтвердилися (доповнено)

08 Червня 2019, 17:03

Повідомлення про мінування декількох об’єктів у курортному Генічеську Херсонської області не підтвердилися, відкрито кримінальне провадження. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомив заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Олексій Сищенко.

“Протягом 10-ти хвилин (після отримання повідомлень про “мінування”) було виставлено оцеплення біля всіх об’єктів, люди були евакуйовані. Алгоритм дій у нас відпрацьований”, – зазначив Сищенко.

За його словами, на території об’єктів, які нібито були заміновані, працювали вибухотехніки, вибухових речовин не виявлено. За хибним повідомленням про “мінування” відкрите кримінальне провадження.

У коментарі медіа-центру IPC-Генічеськ глава відділу патрульної поліції в АРК і місті Севастополі Віктор Левченко розповів, що повідомлення про “мінування”  надійшло в суботу, 8 червня, на екстрений номер 102.

Спочатку повідомлялося про те, що нібито заміновані 4 установи, у тому числі супермаркет “АТБ” та автовокзал. Після цього надійшло інше повідомлення, що замінували готелі міста. Повідомлення не підтвердилися, вибухових речовин не виявлено.

У свою чергу голова районної державної адміністрації Олександр Воробйов розповів медіа-центру IPC-Генічеськ, що через друге повідомлення про “замінування” готелей, довелося евакуювати людей з усіх офіційно зареєстрованих готелей, а таких у місті 9, до пізнього вечора працювала група вибухотехніки. Вибухових речовин не виявлено, повідомлення знову не підтвердилося.

За словами голови місцевої адміністрації, повідомлення про “замінування” надійшло на пошту державної служби з надзвичайних ситуацій, а потім було передане на 102. До розслідування відкритого провадження за хибним повідомленнями залучена кіберполіція.

На думку, Воробйова, причинами того, що сталося, можуть бути провокації у прикордонному контрольованому районі, спроба зриву курортного сезону, спроба зриву передвиборчої кампанії в Україні.

(фото Віктора Левченка)