Звільнені у Криму херсонські рибалки отримали статус потерпілих – прокуратура АРК

08 Травня 2019, 13:25

Звільнені в окупованому Кримух херсонські рибалки отримали статус потерпілих у кримінальному провадженні.

Про це пише прес-служба прокуратури АР Крим, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Учора, 7 травня 2019 року, звільнено двох українських рибалок – Руслана Кондратюка та Андрія Морозова, які у вересні 2018 року були затримані ФСБ РФ та утримувались на території окупованого півострову. Після повернення на материкову частину України з Русланом Кондратюком та Андрієм Морозовим проведені відповідні слідчі та процесуальні дії. Також звільнені рибалки отримали статус потерпілих у кримінальному провадженні, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою АР Крим», – йдеться у повідомленні.

За інформацією, слідчим відділом Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі членів екіпажу риболовецького судна «ЯМК – 0041» за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї та погрозою застосування насильства, а також захоплення вказаного морського судна представниками незаконно створених органів на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Як раніше повідомлялося, РФ звільнила двох утримуваних в окупованому Криму херсонських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова.

  • У вересні 2018 року прикордонники ФСБ РФ затримали на кримському березі затоки Сиваш двох українських рибалок з села Стрілкового Генічеського району Херсонській області під час швартування моторного човна поблизу села Стефанівка Джанкойського району. Російські прикордонники стверджували, що в човні, на якій рибалки прибутку до Криму, було виявлено близько 20 кг кефалевих видів риб.