Затверджено логотип до 75-х роковин Депортації кримськотатарського народу

02 Травня 2019, 13:26

Затверджено логотип до 75-х роковин Депортації кримськотатарського народу з Криму, який використовуватиметься на всіх меморіальних заходах, присвячених Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – 18 травня. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Так виглядає затверджене лого, котре використовуватиметься на всіх меморіальних заходах, присвячених Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (кримськотатарською, англійською та турецькою мовами. Українською мовою – готується)», – розповів Чубаров.

На логотипі на чорному тлі зображені червоні залізничні колії, які викладені у формі тамги – національного герба кримських татар. Угорі розміщена дата 18.05.1944, внизу напис – 75-ті роковини геноциду кримськотатарського народу (українською, кримськотатарською, англійською та турецькою мовами).

Нагадаємо:

  • Щорічно 18 травня в Україні традиційно проходять меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Цього дня згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму – кримських татар – вислали за межі півострова в Середню Азію і віддалені райони Росії. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб. В дорозі і в перші роки в місцях депортації від голоду і хвороб загинули близько 46% кримських татар.
  • 18 грудня 2018 року Верховна Рада прийняла постанову, за якою в Україні в 2019 році на державному рівні вшанують пам’ятну дату 75-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму.