У Генічеську готуються до курортного сезону

23 Травня 2019, 14:15

23 травня на засіданні сесії Генічеської міської ради депутати підтримали проект по освітленню “курортних” вулиць в центрі міста. Про це під час онлайн-конференції про підсумки засідання, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ, повідомив мер міста Олександр Тулупов.

“Підготовка до сезону ведеться. Сьогодні депутати підтримали проект з освітлення. Ми скоротили витрати по дорогах, і найближчим часом з’явиться нове освітлення по проспекту Миру, вулиці Суворова”, – зазначив міський голова.
За його словами, в курортний сезон на цих вулицях спостерігається значна кількість людей – як місцевих жителів, так і відпочивальників, туристів.
При цьому, на думку депутата міськради Анатолія Харламова, для належної підготовки до курортного сезону та благоустрою міста не вистачає фінансової підтримки з державного бюджету.
“Залучаємо інвесторів-підприємців, які вкладають свої гроші, місто отримало гарні доріжки, набережну, об’єкти торгівлі. Місто набуває сучасний і гідний вигляд. Є проблема: заливає пляж. Це проблема, з якою без допомоги Києва, державного бюджету не впоратися. Після подій у Криму значна частина приїжджає на Азовське узбережжя, ми пишемо листи, але чи то через зміну влади, чи то через політичні пристрасті, не отримуємо належні вкладення в розвиток і благоустрій нашої курортної зони. Хоча прогрес видно на власні очі. Незважаючи на розвиток цих військових дій, розвиток міста йде, пляжі стають більш комфортними “, – розповів депутат.
У свою чергу, депутат Генічеської міської ради Олександр Галько стверджує про недостатню обізнаність городян про проведену підготовку, зокрема про роботу комунальних служб міста.
“До мене, як до депутата, звертаються жителі міста, ставлять запитання по роботі комунальних служб, з прибирання, водопроводу, міського пляжу. Тому я на сесії підняв це питання, щоб керівництво вищевказаних підприємств дало нам інформацію, щоб я зміг донести до громадян “, – наголосив Олександр Галько.
Як повідомлялося, 23 травня відбулося чергове засідання сесії Генічеської міської ради. Медіа-центр IPC-Генічеськ запропонував депутатам висловитися про його підсумки під час онлайн-конференції.