У Чаплинському районі більше половини населення не уклали декларації з лікарями (відео)

27 Травня 2019, 18:39

У Чаплинському районі Херсонської області 61% населення не уклав декларації з сімейними лікарями. Про це повідомив голова Чаплинської райради та заступник Госпітальної ради Таврійського госпітального округу Володимир Бериславський під час онлайн-конференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ у селищі Чаплинка 27 травня.

“У нас на сьогоднішній день охоплення деклараціями населення складає всього 39%. 61% – не охоплений. Люди втратили можливість отримувати доступні ліки. Не можуть бути введені в електронний реєстр”, – зазначив він.

“З першого липня розпочинається впровадження реформи вторинного рівня. Ми зі свого боку зробили все, створили комунальний заклад, наразі чекаємо на ліцензію. Але буде дуже важко пояснити, що одна людина зможе отримати послуги безкоштовно, а інша – за кошти. При цьому ніяких рекомендацій, як лікарям поводити себе у цій ситуації,яка калькуляція цих послуг, з яких розрахунків, на сьогодні від департаменту, нічого немає”, – розповів Володимир Бериславський.

За офіційною інформацією, серед основних змін, передбачених трансформацією системи охорони здоров’я є впровадження державного гарантованого пакета медичної допомоги. Держава бере на себе чіткі зобов’язання щодо фінансування медичних послуг. Бюджет починають розподіляти за медичними послугами, необхідними пацієнтам, на рівних для всіх громадян умовах. Пакет медичної допомоги, гарантований державою, визначатимуть, виходячи з пріоритетів охорони здоров’я в Україні у обсязі можливостей державного фінансування.