Раніше затримані ФСБ рибалки перетнули адмінмежу з Кримом

07 Травня 2019, 17:54

Раніше затримані російськими силовиками рибалки прибули у Херсонську область. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомив голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов.

“О 16.45 перетнули адмінмежу (Херсонської області з тимчасово окупованою територією Криму, – ред.). Живі, здорові. Направляються додому”, – зазначив голова місцевої адміністрації, яка, за його словами, брала участь у прийомі рибалок спільно з офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Держприкордонслужбою.

Інформацію про передачу рибалок у коментарі медіа-центру IPC-Генічеськ підтвердив помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії із засобами масової інформації Держприкордонслужби України Максим Сорока.

Як раніше повідомлялося, РФ звільнила двох утримуваних в окупованому Криму херсонських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова.

У вересні 2018 року прикордонники ФСБ РФ затримали на кримському березі затоки Сиваш двох українських рибалок з села Стрілкового Генічеського району Херсонській області під час швартування моторного човна поблизу села Стефанівка Джанкойського району. Російські прикордонники стверджували, що в човні, на якій рибалки прибутку до Криму, було виявлено близько 20 кг кефалевих видів риб.