На Херсонщині з початку року 225 особам відмовили у пропуску через держкордон та адмінкодон з Кримом – ДПСУ

03 Травня 2019, 17:44

В Херсонській області з початку 2019 року прикордонники відмовили 225 особам у пропуску через державний кордон та адмінкодон з тимчасово окупованим Кримом. З них 120 – громадяни України, 105 – іноземці.

Про це повіомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на помічника начальника Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Івана Шевцова.

«В пунктах пропуску через державний кордон, а також в КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом щодобово здійснюється пропуск близько 4-5 тисяч громадян та 500-600 транспортних засобів … Нерідко трапляються випадки, коли прикордонники відмовляють громадянам у пропуску через державний кордон, або адмінмежу. Найчастіше, приводом для відмови у пропуску громадян України є відсутність належно оформлених документів для виїзду за кордон, або наявність заборони на виїзд з України від правоохоронних органів», – сказав Шевцов.

Говорячи про заборону на перетин державного кордону або адмінмежі з Кримом іноземцям, він зазначив, що найчастіше прикордонники відмовляли їм в пропуску через відсутність спецдозволів, порушення міграційного законодавства, а також у випадках, коли іноземні громадяни використовують підроблені, або недійсні паспортні документи.