На Херсонщині святкували першу річницю створення кримського відділу патрульної поліції (фото, відео)

19 Травня 2019, 17:10

У неділю, 19 травня, у Генічеську Херсонської області святкували першу річницю створення кримського відділу патрульної поліції, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

Віктор Левченко

“Вирішили провести святкування у вихідний день, щоб могло долучитися максимально більше людей, у здоровий спосіб: навчальний захід для дітей та пробіг”, – зазначив у коментарі медіа-центру IPC-Генічеськ начальник відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко.

“По маршруту слідування долучалися люди, це дуже радує, у Генічеському районі дуже здорова атмосфера, спортивна. Будемо влаштовувати ще, будемо працювати. Думаю, доберемося і до марафону”, – додав Левченко.

У рамках святкування провели навчальний захід для дітей про правила дорожнього руху, а також напівмарафон за правопорядок і законність.

Кримські патрульні подолали у бронежилетах вагою близько семи кілограмів відстань у 21 кілометр.

На різних відрізках шляху до пробігу також долучалися мешканці Генічеського району.

“Ми відзначаємо річницю створення патрульна поліція в АРК та місті Севастополі у цей складний для країни час. Створення такого підрозділу буде надихати всіх поліцейських. Люди, громадяни України, які перетинають лінію розмежування з окупованим Кримом повинні відчувати себе у безпеці. За цей рік хлопці, які прийшли захищати і служити, показали достойний рівень, свої професійні навички, рівень злочинності скоротився у рази в регіоні, де вони несуть службу”, – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в АРК та місті Севастополі, полковник Андрій Бондаренко.

Під час заходу для дітей представники управління патрульної поліції в Херсонській області та шкільні офіцери в ігровій формі ознайомили дітей із правилами поведінки під час дорожнього руху та пересування пішоходів та водіїв різних транспортних засобів.

Діти брали активну участь у таких заняттях та отримували подарунки.

“Ми завітали із Херсона. Дуже доцільно проводити такі заняття з дітьми: їм дуже цікаво”, – зауважила інспектор першої роти управління патрульної поліції в Херсонській області Алла Клімова.

Крім того, взяти участь у навчанні пропонувалося і дорослим.

“Провели також заняття для дорослих з окулярами, які імітують стан алкогольного сп’яніння. Дорослим також було цікаво, їм було запропоновано пройти по прямій, кривій лінії, щоб відчути, як людина себе почуває у стані алкогольного сп’яніння. Таким чином ми, поліція, знову наголошували, щоб люди не сідали за кермо у стані алкогольного сп’яніння, щоб убезпечили і своє життя, і життя інших”, – сказала Клімова.

Нагадаємо:
Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі розпочав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Кримські патрульні несуть службу у Генічеському та Каланчакському районах Херсонської області.