Кримські патрульні застерігають від провокацій на 9 травня

06 Травня 2019, 17:15

9 травня кримські патрульні перейдуть на посилений варіант несення служби та готові жорстко реагувати на провокації, у разі їх виникнення. На цьому наголосив начальник відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко під час онлайн-конференції 6 травня, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Скоро визначна дата. Я повністю шаную пам’ять загиблих воїнів, героїв. Але на цій темі дуже багато спекулюють, провокацій, і так далі, з боку агресора, з боку сил, які намагаються дестабілізувати ситуацію, десь дискредитувати і правоохоронні органи, виникають такі конфліктні ситуації”, – зауважив Левченко.

Також він звернувся до громадян із застосуванням, що патрульні жорстко реагувати суть на провокації, у разі їхнього виникнення.

“Хотілося б звернутися до громадян, якщо ви хочете вшанувати воїнів, то це не робиться конфліктно. Якщо будуть провокації, конфлікти, патрульна поліція буде реагувати. Жорстко, за законом. Тому подумайте, чи потрібні якісь конфліктні ситуації в таку дату взагалі”, – сказав очільник кримського відділу патрульної поліції.

Кримські патрульні у день річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня, перейдуть на посилений варіант несення служби разом з Генічеським та Каланчакським відділами поліції. Також будуть визначені місця, де максимально потрібне посилення поліції.

Як повідомлялося раніше, Левченко також анонсував проведення полумарафону до річниці створення відділу кримських патрульних.

Нагадаємо:

Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі розпочав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Кримські патрульні несуть службу у Генічеському та Каланчакському районах Херсонської області.

Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня.