Команда естоно-української програми “Стійка Україна” проводить практичне дослідження в Херсонській області

24 Травня 2019, 16:07

Виявити вразливості в сфері інформаційної, комунікаційної безпеки і кібербезпеки, – такі завдання, серед іншого, поставили представники естоно-української команди програми “Стійка Україна” в проведенні практичного дослідження на Південному Сході України, зокрема, у Херсонській області. Про це на прес-конференції 24 травня в Генічеську розповів виконавчий директор міжнародного центру оборони і безпеки Дмитро Теперик, повідомляє медіа-центр IPC-Геніческ.
“За підтримки Міністерства закордонних справ Естонії реалізуємо програму” Стійка Україна “з 2016 року, і зараз проходить другий етап програми з регіональним фокусом на Південний Схід України. Одна з цілей програми – виявлення вразливостей в таких областях, як інформаційна безпека, сутність інформації, кібербезпеки. З колегами з Естонії та України ми займаємося дослідженням, щоб виявити фахівців на місцевому рівні, щоб в подальшому залучати їх до навчальних заходів”, – зауважив Дмитро Теперик.
“Навчальні заходи плануємо проводити вже з вересня. Зараз ми плануємо проаналізувати ті дані, які ми збираємо в регіонах, щоб виявити місцеві теми і формати заходів. Можливо, це будуть тренінги, школи, також навчальні поїздки до самої Естонії”, – повідомив на прес-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ координатор естоно-української програми з розвитку співробітництва «Стійка Україна» Ілля Мірошкін.
“Це можуть бути тренінги із залученням колег з Естонії. Найголовніше, щоб люди отримали практичну користь, навички і знання, які є у Естонії і можуть стати в нагоді. Зараз працюємо над тим, щоб закласти міцний фундамент для подальшої співпраці”, – наголосив Дмитро Теперик.
Учасники заходу розповіли, що співпраця будується, зокрема, з представниками місцевої влади, представниками місцевої журналістської спільноти, активістами.
У майбутньому планують провести публічні презентації результатів дослідження.
Програма «Стійка Україна» сприяє впровадженню досвіду Естонії щодо розробки моделі компетенцій, пов’язаних зі стратегічної комунікацією, інформаційною та кібербезпекою. Також вона підтримує впровадження реформи децентралізації за допомогою розвитку людського потенціалу в кібербезпеці та інформаційної стійкості.

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/299652727623766/