Голова Присиваської ОТГ: Реформа децентралізації недостатньо висвітлюється

16 Травня 2019, 10:30

На думку голови Григорівської сільської ради Присиваської об’єднаної територіальної громади Сергія Кліщевського, реформа децентралізації в Україні недостатньо висвітлюється. Такий погляд він озвучив під час дискусії, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ у селі Григорівка Чаплинського району Херсонської області.

“Що стосується реформи децентралізції: є якісь сайти, спроби продемонструвати якісь сюжети. Але це настільки короткостроково, поверхнево. Немає ні однієї доступної для нас передачі, немає ні одного майданчику, де можна було би обмінятися думками з колегами, щоб ця інформація доходила”, – наголосив Кліщевський.

Голова сільради звернув увагу, що “попри війну, фактично сьогодні в Україні зроблено дуже багато, однак позитив не висвітлюється”.

“На жаль, включаєш будь-який канал: дуже мало висвітлюється позитив в Україні, не тільки в органах місцевого самоврядування. Має бути баланс, має бути критика влади, але на сьогоднішній день влада в Україні, на мою думку, завдяки засобам масової інформації, політичним рухам, знецінена повністю. У такій системі працювати дуже складно”, – висловився Кліщевський.

Як повідомлялося, медіа-центр IPC-Генічеськ започаткував серію медіа-заходів щодо висвітлення перебігу реформи децентралізації у Херсонській області.

Так, у Генічеську відбулась дискусія на тему: “Децентралізація у Херсонській області”. За пропозицією одного з учасників дискусії – голови Риківської селищної ради Генічеського району Олександра Галицького ініційована низка дискусій для обміну досвідом у створенні ОТГ. Зокрема, у квітні, про переваги, які принесла реформа, розповідали в ОТГ Асканія-Нова. Подібні заходи планується проводити та висвітлювати і у подальшому.

За офіційною інформацією, у Херсонській області налічується 271 територіальна громада. Кількість об’єднаних територіальних громад – 31.

Нагадаємо, в Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування.

Реформа триває з 2014 року.

Про те, як Присиваська громада облаштовує умови для туристів, про унікальність природи та про те, що громада пропонує інвесторам, завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), було створений промоційний відеоролик.