Величко підтвердив поїздки до Криму для зустрічей з Німетуллаєвим

04 Квітня 2019, 22:31

Адвокат екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко підтвердив, що їздить до Криму для зустрічей зі своїм клієнтом. Про це він розповів на прес-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ 4 квітня.

“Я не приховую, я відкрито відвідую територію України, яка зараз тимчасово окупована, за паспортом громадянина України, з метою зустрічі зі своїм клієнтом і захисту його інтересів в тому числі. Всім відомо, що він перебуває там. Це в рамках закону”, – сказав Михайло Величко.

На його думку, доказів того, що Сейтумер Німетуллаєв дійсно працює на ФСБ немає.

Представник Німетуллаєва також зазначив, що після нещодавньої стрілянини в Чонгарі, не має наміру повертати представників охоронного підприємства “Азов” на об’єкти власності Німетуллаєва в Чонгарі.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня у селі Чонгар сталася стрілянина. На місці події була вилучена зброя.

Михайло Величко назвав стрілянину в Чонгарі провокацією представників “Аскера” та “Айдара, які нібито вчинили її для дестабілізації ситуації на прикордонній з Кримом території.

У свою чергу, лідер громадського формування “Аскер” Ленур Іслямова заявив про непричетність представників формування до події у Чонгарі.

“Такі звинувачення – робота на російські «медіа» проти України. Це не ми зв’язуємося з Кримом, не ми їздимо до Криму та отримуємо інструкції у Німетуллаєва, який працює на ФСБ», – прокоментував звинувачення на адресу «Аскера» Ленур Іслямов.

Нагадаємо, Сейтумер Німетуллаєв в 2014 році підтримав анексію Криму і втік на півострів. У тому ж році він був оголошений українською владою в розшук. У Криму Німетуллаєв очолює проросійську організацію «Кирим бірлігі» та активно підтримує агресивну політику Кремля.