В «Аскері» заявили про непричетність до стрілянини в Чонгарі

04 Квітня 2019, 16:42

Лідер громадського формування «Аскер» Ленур Іслямов заявив про непричетність представників формування до стрілянини в Чонгарі та звинуватив представників охоронного підприємства «Азов» у захопленні активів екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва. Про це очільник «Аскера» розповів у коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ.

«У конфліктах ніде «Аскер» жодним чином не брав участі. «Аскер» – це беззбройне цивільне формування, яке патрулює територію Генічеського району, вже четвертий рік поспіль. І ніяких проблем з «Аскером» не виникало. Всі інсинуації Величка (адвокат Сейтумера Німетуллаєва – Михайло Величко – ред.) – здійснюються для того, щоб активи Німетуллаєва держава не забрала. Такі звинувачення – робота на російські «медіа» проти України. Це не ми зв’язуємося з Кримом, не ми їздимо до Криму і отримуємо інструкції у Німетуллаєва, який працює на ФСБ», – прокоментував звинувачення на адресу «Аскера» Ленур Іслямов.

Він оголосив позицію «Аскера» щодо майна Німетуллаєва та нагадав про задачі формування на прикордонній з Кримом території. На думку Ленура Іслямова, майно Сейтумера Німеттулаєва підлягає повній конфіскації, оскільки власник, серед іншого, звинувачується у причетності до фінансування терористичних угруповань, всі земельні ділянки, а також інше майно Німетуллаєва має бути вилучене, і надалі ним повинна розпоряджатися держава.

«Ми перебуваємо на Чонгарі тимчасово, далі будемо заходити в Крим. Наше завдання – зайти в Крим. А до повернення Криму, ми повинні не втратити материкову частину країни. Ми перебуваємо на прилеглих до Криму територіях, щоб там не було корупції, розпродажу державного майна. Нам не подобається те, що відбувається, чому з Дніпра приїжджає «Азов» і захоплює активи, які держава має вилучити», – наголосив Ленур Іслямов.

Він також нагадав про втечу Німетуллаєва до Криму.

«Саме Німетуллаєв та його «Кирим бірлігі» були ініціаторами кримінальної справи проти Меджлісу кримськотатарського народу. Саме він написав заяву на Меджліс, на підставі якої Меджліс визнали терористичною організацією», – додав лідер «Аскера».

Як повідомлялося раніше, 3 квітня у селі Чонгар сталася стрілянина. На місці події була вилучена зброя, представники Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі затримали підозрюваних учасників стрілянини.

За даними реєстру судових рішень, 15 березня Генічеським районний суд скасував арешт корпоративних прав приватного підприємства “Чонгар”, засновцем якого виступає екс-голова Генічеської райдержадміністрації Сейтумер Німетуллаєв.

На сесії Чонгарської сільської ради 19 березня депутати підтримали ініціативу Михайла Величка утворити спеціальну комісію для проведення інвентаризації майна приватного підприємства “Чонгар”.

Нагадаємо, Сейтумер Німетуллаєв в 2014 році підтримав анексію Криму і втік на півострів. У тому ж році він був оголошений українською владою в розшук. У Криму Німетуллаєв очолює проросійську кримськотатарську організацію «Кирим бірлігі» і активно підтримує агресивну політику Кремля.