У ЦНАПі в Новоолексіївці першочергово приймають кримчан

02 Квітня 2019, 11:27

У Центрі надання адміністративних послуг у Новоолексіївці Херсонської області першочергово приймають кримчан. Про це розповів Новоолексіївський селищний голова Олександр Бурковський на прес-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ 2 квітня.

“Для кримчан будуть виділені окремі дні, коли в першу чергу обслуговуються жителі Криму, а потім вже місцеві жителі. Це понеділок, середа, п’ятниця, а по можливості і четвер, і вівторок. Якщо приїде кримчанин в інші дні, ми ж не відпустимо і не скажемо – приїжджай завтра”, – наголосив селищний голова.

Він акцентував, що послуги надаватимуться жителям України, у тому числі окупованого Криму. Кримчан прийматимуть у будь-який робочий день.

За інформацією селищного голови, зараз у ЦНАПі надаватимуть 23 адміністративні послуги, та кількість послуг планують збільшити.

ЦНАП працює 5 днів на тиждень, субота і неділя – вихідні. Графік роботи з 8 ранку до 17.00, обідня перерва – з 12.00 до 13.00.

Ініціатором створення ЦНАПу виступив виконком Новоолексіївської селищної ради, заступник представника президента України в АРК Ізет Гданов, депутатський корпус. Фінансову допомогу у створенні ЦНАПу надало Чеське посольство.

На сьогоднішній день у Центрі працює обрані спеціальною комісією адміністратор ЦНАПу, держреєстратор і паспортист, які пройшли спецпервірку та навчання.

ЦНАП було відкрито у січні 2019 року, але у березні спеціалісти пройшли перевірки і навчання та розпочали приймати громадян України.