У Нацполіції заявили: Майно із колишнього підприємства Німетуллаєва перевозили на законних підставах

17 Квітня 2019, 19:47

У Національній поліції не виявили ознак правопорушення у перевезенні майна приватного підприємства “Чонгар”, засновником якого раніше був зареєстрований екс-голова Генічеської райдержадміністрації Сейтумер Німетуллаєв. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ повідомили у Відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

“Надійшов дзвінок на чергову частину, що нібито незаконно збираються вивозити металовироби. При виїзді на місце було встановлено, що представник власника вирішив перевезти з одного складу в інший металовироби, щоб вони перебували під охороною. Величко вивозив майно власника, представником якого він є”, – зазначили у відомстві.

У Нацполіції додали, що активісти не перешкоджали перевезенню майна приватного підприємства.

За даними правоохоронців, повідомлення щодо вивозу плит до поліції не надходило.

При цьому адвокат екс-голови місцевої державної адміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко підтвердив медіа-центру IPC-Генічеськ, що у приватному підприємстві “Чонгар” вирішили перевезти майно з одного об’єкта на інший під охорону.

“Прийняли рішення у зв’язку з тим, що воно розкрадається, перевезти все це на територію, що охороняється. Є всі документи про переміщення”, – зауважив він.

Як повідомлялося раніше, 17 квітня в громадському формуванні “Аскер” заявили, що адвокат біглого до Криму екс-глави Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко зробив спробу вивезти майно з підприємства, що належить його клієнту, та викликали поліцію.

Нагадаємо:

  • У жовтні 2014 року Німеттулаев був оголошений в розшук правоохоронцями за підозрою в організації відправки до Києва загонів «тітушок» під час Майдану, а також у зловживанні службовим становищем.
  • У березні 2016 року прокуратура Херсонської області повідомила про другу підозру екс-главі Генічеської РДА – в скоєнні злочину, передбаченого ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Слідчими органами було встановлено, що в серпні 2014 року Сейтумер Неміттулаев, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, закликав людей «до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поширював відповідні матеріали».
  • Зараз Німеттулаев живе в Криму і очолює громадську організацію «Кирим Бірліги», яка співпрацює з окупаційною «владою».
  • Кримінальне провадженні стосовно Німетуллаєва розглядається в Подільському районному суді Києва.
  • У 2017 році розслідування Центру журналістських розслідувань встановило, що бізнес Німетуллаєва майже не постраждав після його втечі до Криму. Він до цих пір отримує доходи від підприємств на Херсонщині і навіть в Києві. У володінні його сім’ї тисячі гектарів орної землі, бази відпочинку, автомобільний бізнес. Детальніше про це читайте в матеріалі VIP-диверсант.