ЦВК визначила дату другого туру

07 Квітня 2019, 16:55

На засіданні у неділю, 7 квітня, Центральна виборча комісія склала та оголосила протокол про результати голосування у день чергових виборів президента України 31 березня та визначила 21 квітня повторне голосування з чергових виборів президента України. Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію Відділі взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центрвиборчкому.

Відповідно до Закону України “Про вибори президента України” на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування в межах відповідних територіальних виборчих округів, у тому числі з поміткою “Уточнений”, та протоколу Центральної виборчої комісії про підсумки голосування в межах закордонного виборчого округу Центральна виборча комісія склала та оголосила протокол про результати голосування у день чергових виборів президента України 31 березня 2019 року.
У протоколі було зазначено, оскільки жоден кандидат на пост Президента України не одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, а отже, жоден кандидат на пост президента України не обраний президентом України, що є підставою для ухвалення Центральною  виборчою комісією рішення про проведення повторного голосування.

ЦВК постановила провести повторне голосування з чергових виборів президента України, призначивши його на неділю, 21 квітня 2019 року.

Комісією визначено включити до виборчого бюлетеня для повторного голосування 21  квітня

кандидатів, які у підсумку голосування у день чергових виборів Президента України 31  березня 2019 року одержали найбільшу кількість голосів виборців, а саме: Володимира Зеленського і Петра Порошенка.

Як зазначали раніше експерти, змінити місце для голосування громадянам України, у тому числі вимушеним переселенцям та мешканцям окупованих територій України, можна після офіційного оголошення проведення повторного голосування. Процедура залишається тією ж самою, як на першому турі: виборцю з реєстрацією на окупованих територіях необхідно звернутися до Відділу державного реєстру виборців із паспортом. Якщо процедуру зміни місця для голосування громадяни не проходили на першому турі, то її можна пройти для участі у повторному голосуванні.