Прикордонники посилили заходи безпеки на адмінмежі з Кримом

20 Квітня 2019, 12:40

Українські прикордонники посилили заходи безпеки на адмінмежі з окупованим Кримом напередодні повторного голосування з виборів президента України, яке відбудеться 21 квітня.

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію Азово-Чорноморського Регіонального управління Держприкордонслужби.

«Напередодні другого туру виборів Президента України співробітники Держприкордонслужби посилили заходи безпеки в підрозділах та місцях несення служби Азово-Чорноморського регіонального управління, зокрема і на адміністративній межі з ТОТ АР Крим», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з метою прискорення проведення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду сплановано збільшення кількості робочих місць для здійснення прикордонного контролю.

«Такі заходи посилення також застосовуються для недопущення провокаційних дій з боку окупантів, підтримання безпеки громадян, які прямують з території анексованого півострову чи у зворотному напрямку», – додали у відомстві.

При цьому прикордонники наголошують, що будь-яких змін в порядку перетину адмінкордону немає. У відповідності до чинного законодавства в’їзд на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзд з неї дозволяється через КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар», які працюють в штатному режимі.

Нагадаємо:

  • Протягом березня 2019 року адміністративну межу з окупованим Кримом у Херсонській області в обох напрямках перетнули 155 618 осіб та 26 096 одиниць транспортних засобів – на 28,58 % більше порівняно з лютим.