Правоохоронці спростували інформацію про захоплення заручника на околиці села Чонгар

26 Квітня 2019, 16:52

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області спростували інформацію, розміщену на сайті акціонерного товариства “Херсонобленерго” про захоплення у заручники представника Генічеського РЕМ, нібито скоєного активістами громадського формування “Аскер”. Про це у відомстві розповіли в коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ.

“У заручники нікого ніхто не захоплював. Заяву (про конфлікт поблизу села Чонгар) прийнято, зареєстровано, проводитимуть перевірку”, – зазначили у відділі комунікації.

За інформацією відомства, 26 квітня на телефон 102 надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію, що виникла між представниками “Аскера” і місцевої районної мережі Херсоноблеленерго. Співробітники місцевої районної мережі приїхали відключити світло від об’єкта, яким раніше користувався “Автодор”, а наразі займають представники формування “Аскер”.

“Автодор написав лист на обленерго з проханням відключити, бо вони не користуються, і попросили відключити від електроенергії. Почалася конфліктна ситуація: перегородили дорогу “аскеровці”, не хотіли, щоб відключили. Приїхала патрульна поліція Криму. Оперативно. Вони там поспілкувалися. Знайшли компроміс: поїхали в Генічеськ, щоб там цей батальйон “Аскер” на законних засадах уклали договір і щоб вони користувалися цією електроенергією”, – пояснили у Нацполіції.

У свою чергу, начальник відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко підтвердив, що в заручники ніхто нікого не брав.

“Проведено перевірку документів на відключення, вони виявилися достовірними. Після попередження “Аскера”, що дії з блокування транспортного засобу (Херсонобленерго)  є незаконними і всі будуть затримані. Вони сказали, що нікого не блокували і ніхто нікого не тримає. Конфлікт вичерпаний. Зараз електропостачання відключене”, – прокоментував очільник кримського відділу патрульної поліції.

У громадському формуванні “Аскер” заявили, що повідомлення у ЗМІ щодо “захоплення заручника” мають бути спростованими через недостовірність.

“У нас боргів ніяких немає, навіть є попередня оплата. Облавтодор прийняв рішення відключити цей об’єкт, але не попередили місцевих мешканців, які залишились через відлючення електроенергії без води. Місцеві мешканці вийшли на дорогу, ми приєдналися, хотіли мирним шляхом все вирішити. Хочу спростувати інформацію ЗМІ: ніхто не захоплював його (представника Херсонобленерго). Відключили електроенергію, але зараз йде підключення. “Аскер” написав звернення, що все буде оплачувати, станом на зараз боргів немає!”, – зазначила медіа-центру IPC-Генічеськ речниця громадського формування “Аскер” Евеліна Аріфова.

За її словами, у формуванні є відповідна документація, заключена з Облавтодором про розміщення на цьому об’єкті. Це двоповерхова будівля навпроти території наметового містечка активістів акції з громадянської блокади Криму.

Раніше на сайті АТ “Херсонобленерго” було розміщено інформацію під заголовком: “Батальйон “Аскер” захопив у заручники начальника Генічеського РЕМ”. У тексті стверджується, що “в Генічеському районі біля  селища Чонгар представники батальйону «Аскер» захопили в заручники начальника Генічеського РЕМ Віталія Вікторовича Васіна та службовий автомобіль підприємства”. 

“Керівництво облавтодору звернувся до Генічеського РЕМ з вимогою від’єднати від їх мереж та припинити електроспоживання вказаній громадській організації  яка має заборгованість перед зазначеним постачальником та з мереж якого отримують електричну енергію”, – йдеться у повідомленні на сайті.

(фото з місця події, речниці громадського формування “Аскер” Евеліни Аріфової)