Паралельний підрахунок ОПОРИ: Зеленський – 30,1% голосів, Порошенко – 15,7%

01 Квітня 2019, 12:45

Згідно до паралельного підрахунку голосів, проведеного спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА, кандидат в президенти Володимир Зеленський набирає 30,1% голосів виборців, діючий президент Петро Порошенко – 15,7%, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко – 13,3%.

Ольга Айвазовська, голова правління громадської мережі ОПОРА Фото: investigator.org.ua

Про це повідомила голова правління ОПОРИ Ольга Айвазовська на прес-конференції в Києві, передає Центр журналістських розслідувань.

«На першому місці за даними паралельного підрахунку голосів ОПОРИ є Володимир Зеленський. Він отримує 30,1% голосів від тих виборців, які прийшли 31 березня і взяли участь у виборчому процесі в цілому. Максимальна похибка є 0,7% для цього кандидата. Петро Порошенко за даними нашого паралельного підрахунку отримує 15,7% голосів, похибка максимальна може становити 0,7%», – сказала Айвазовська.

За даними ОПОРИ, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко отримує 13,3% (похибка 0,4%), лідер «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко – 11, 5% (похибка – 0,7%), лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко – 6,8% (похибка – 0,4%), екс-голова СБУ Ігор Смешко – 5,9% (похибка – 0,3%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко – 5,5% (похибка – 0,3%), кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул – 4,1% (похибка – 0,3%).

Сума голосів за всіх інших кандидатів становить 5,1%, похибка – 0,4%.

«Ці дані на нашу думку, є достовірними і точними і в разі зміни порядку кандидатів, або відхилення від похибки, яку ми відзначаємо в межах паралельного підрахунку на основі статистичної вибірки, з боку Центральної виборчої комісії або іншим суб’єктами виборчого процесу, ми вважаємо, що наші дані є станом на зараз найбільш точними і не повинні бути змінені тому що будуть питання в цілому до підрахунку і калькуляції», – зазначила Айвазовська.

Вона додала, що оприлюднена ЦВК явка на рівні 63,2% за даними спостерігачів ОПОРИ є точною. Максимальна похибка складає 0,8%.

Нагадаємо:

  • За підсумками орпцювання Центрвиборчком 61,15% протоколів, до другого туру виборів проходятькандидати в президенти України Володимир Зеленський з 30,38% голосів виборців, і нинішній глава держави Петро Порошенко – 16,38%.

Фото: investigator.org.ua