НАТО підтримує реформи в Україні та відзначає її прагнення до членства в Альянсі

03 Квітня 2019, 19:55

У НАТО зазначають, що реформи в Україні мають вирішальне значення для процвітання і миру в країні, а також відзначили прагнення України до членства в Північноатлантичному Альянсі.

Про це повідомила директор центру інформації і документації НАТО в Україні Барбора Маронкова під час круглого столу «70 років НАТО», передає Центр журналістських розслідувань.

«Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на себе зобов’язання членства і внести свій вклад в безпеку євроатлантичного регіону. НАТО відзначає українські прагнення (стати членом Альянсу – ред.). І підтримує Україну на цьому шляху, шляху реформ. Реформи мають вирішальне значення для процвітання і миру в Україні, для стабільності в євроатлантичному регіоні», – зазначила Маронкова.

Вона також зазначила, що наразі Альянсу доводиться відповідати на багато викликів одночасно.

«Сьогодні НАТО і її члени стикаються з найскладнішими викликами протягом останніх років. Це більш агресивна Росія, гібридні та кіберзагрози, тероризм і нестабільність на Близькому Сході і в Північній Африці», – зазначила вона.

Нагадаємо:

  • 21 червня 2018 року Верховна Рада прийняла закон «Про національну безпеку України», який визначає стратегічний курс країни на вступ до НАТО і Європейський союз. 5 липня президент Петро Порошенко підписав закон.