Левченко про затримання учасників конфлікту в Чонгарі: дії патрульних законні

06 Квітня 2019, 16:30

Дії представників патрульної поліції при затриманні учасників конфлікту в селі Чонгар були законні, та обрані заходи – обгрунтовані. На цьому наголосив керівник Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко на прес-конференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ 6 квітня.

Відповідаючи на оголошене запитання від адвоката Михайла Величка щодо затримання представників охоронно-детективної агенції “Азов”, яких нібито три години протримали на землі у кайданках, очільник кримських патрульних нагадав про принципи неупередженості в роботі поліції та обрання заходів для реагування на ситуації, що виникають.

Згідно законодавства, поліцейські можуть вживати превентивні заходи, заходи примусу, вид та ефективність заходів залежить від ситуації, що склалася.

фото зі сторінки Віктора Левченка у Фейсбуці

“У ситуації, що склалася, і той виклик, які отримали патрульні поліцейські, інші заходи, ніж заходи примусу, були б неефективними, і більш за все, небезпечними. Якщо, не дай Бог, така ситуація повториться, дії патрульних будуть такими ж самими. Якщо пан Величко думає, що патрульні діяли якось невірно, то може звертатися до компетентних органів та жалітися, перш за все, на мене, бо я як керівник був присутній, і всі команди, які виконували патрульні, поступали від мене”, – зазначив Віктор Левченко.

За його словами, “більш ніж дві години ніхто в кайданках, без послаблення кайданок, не перебував”.

“Закону патрульні не порушували. Ніяких упереджених дій до когось не було, були затримані усі учасники конфлікту, які були виявлені. Далі – все в компетенції інших органів, таких, як слідчо-оперативна група, і так далі”, – резюмував він.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня у селі Чонгар сталася стрілянина. На місці події була вилучена зброя.
Михайло Величко назвав стрілянину в Чонгарі провокацією представників “Аскера” та “Айдара, які нібито вчинили її для дестабілізації ситуації на прикордонній з Кримом території.
У свою чергу, лідер громадського формування “Аскер” Ленур Іслямов заявив про непричетність представників формування до події у Чонгарі.