Кримськотатарського активіста затримали на адмінмежі з Кримом

17 Квітня 2019, 10:27

На так званому контрольно-пропускному пункті російських силовиків на адмінмежі Криму з Херсонською областю затриманий кримськотатарський активіст Раїм Айвазов. Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність” у Фейсбуці, передає медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Стало відомо, що кримський татарин, Айвазов Раїм Халілович при перетині російського кордону на КПП «Каланчак» був затриманий. Затримали о 12 годині, на зв’язок виходив о 3 годині. Зараз з ним немає зв’язку понад п’яти годин», – розповіли у громадянському об’єднанні.

За інформацією активістів, родичі затриманого подзвонили на гарячу лінію ФСБ і гарячу лінію прикордонної служби ФСБ. Співробітники прикордонної служби відмовили в наданні інформації, а також повідомили про те, що отримати будь-які дані про затриманого можна в Сімферополі в «Прикордонному управлінні ФСБ по Республіці Крим» (вул.Федотова).

«Сім’я затриманого Раїма Айвазова приїхала до Сімферополя, за вказаною співробітниками прикордонної служби адресою, однак їм відмовили в наданні інформації. Рідні дзвонять на гарячу лінію 102, щоб залишити заяву про викрадення людини на кордоні», – йдеться у повідомленні правозахисників.

У “Кримській солідарності” зазначили, що Раїм Айвазов – житель мікрорайону Кам’янка Сімферопольського району, кримськотатарський активіст, який займався організацією передач для кримських політв’язнів, утримуваних в СІЗО Ростова-на-Дону.

Нагадаємо:

26 березня на адмінкордоні з окупованим Кримом російські прикордонники ФСБ затримали активістів «Кримської солідарності» Ремзі Бекирова і Руслана Сулейманова. Їх відпустили через кілька годин після «проведення заходів і складанная процесуальних документів».

Фото: Раїм Айвазов, Facebook, Кримська солідарність