ФСБ цікавиться, за кого їдуть голосувати кримчани

21 Квітня 2019, 12:04

Російські силовики біля адмінмежі Херсонської області з Кримом цікавляться, за кого їдуть голосувати кримчани. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ розповіли декілька кримчанок на умовах анонімності.

“Запитали про мету поїздки. Кажу голосувати. Тоді розпитують: а за кого? Якісь списки собі складають, не знаю, тепер із острахом вертаюся назад”, – розповіла кримчанка, яка залишилася анонімною, на виборчій дільниці у селі Чонгар.

При цьому її співвітчизниця додала, що не боялася їхати голосувати, бо “все вже втратила 2014-го року, тепер втрачати нічого”.

Така ж інформація про розпитування з боку російських силовиків кримчан, які перетинають адмінмежу, надходила і представникам громадського формування “Аскер”, які несуть спільну службу з прикордонниками на адмінмежі з Херсонською областю. Про це заявили у формуванні у коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ.

У виборчій комісії в селі Чонгар проінформували, що заяви про порушенні виборчого процесу не надходило, “вибори проходять спокійно”.

“Наша дільниця розташована найближче до анексованого Криму, тому у нас зареєструвалася з Криму 41 людина. Зараз вже біля 10 чоловік проголосували”, – розповіла у коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ голова ДВК у селі Чонгар Наталія Моїсеєнко.

За даними Державного реєстру виборців, можливістю тимчасово змінити місце голосування для участі у другому турі виборів президента скористалися 4884 виборців з Автономної Республіки Крим та 1141 – з Севастополя.

У неділю, 21 квітня, відбувається повторне голосування на виборах президента України.