Активісти “Аскера” закликали СБУ звернути увагу на Михайла Величка

09 Квітня 2019, 09:04

Активісти громадського формування “Аскер”, представники якого несуть спільну службу з прикордонниками на адмінмежі з Кримом, закликали Службу Безпеки України звернути увагу на діяльність у прикордонному з півостровом регіоні адвоката біглого до Криму екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва – Михайла Величка. Про це медіа-центру IPC-Генічеськ розповіла спікер формування Евеліна Аріфова.

“Прикриваючись адвокатською діяльністю, Михайло Величко, отримуючи вказівки від Сейтумера Німетуллаєва, виконує завдання ФСБ РФ щодо дестабілізації ситуації у прикордонному з тимчасово окупованою територією Криму регіоні та дискредитує правоохоронні органи”,- наголосила речниця громадського формування “Аскер”.

Активісти формування звернулися із заявами до СБУ щодо Михайла Величка.

Для дестабілізації ситуації за даними активістів, Величко нібито використовує “бандитські угруповання” Херсонської та Дніпропетровської областей.

За словами речниці формування, “Аскеру” стало відомо, що з телефону Величка здійснювався дзвінок до Німетуллаєва. Під час розмови біглий чиновник нібито розповідав, що скоро Херсонська область стане територією Росії. Величко у свою чергу в особистій розмові нібито застерерігав, що “росіяни та сам Німетуллаєв жорстко розправлятимуттся” деякими особами.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня сталася стрілянина поблизу зернотоку, що належить приватному підприємству “Чонгар” – сімейній агрофірмі екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва, який переховується від суду в Криму.  

Нагадаємо:

Після анексії Криму Росією в 2014 році Німетуллаєв втік на півострів і закликав ввести російські окупаційні війська на територію Херсонщини. Перша підозра в кримінальному провадженні була висунута Німетуллаєв в жовтні 2014 роки за зловживання службовими обов’язками на посаді голови Генічеської РДА. У березні 2016 прокуратура склала йому другу підозру – в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність.