Адвокат Німетуллаєва назвав стрілянину в Чонгарі провокацією представників “Аскера” та “Айдара”

04 Квітня 2019, 07:42

Адвокат екс-голови Генічеської райдержадміністрації Сейтумера Німетуллаєва Михайло Величко назвав стрілянину в Чонгарі провокацією представників “Аскера” та “Айдара, які нібито вчинили її для дестабілізації ситуації на прикордонній з Кримом території. Таку думку представник Німетуллаєва висловив у коментарі для медіа-центру IPC-Генічеськ.

За його версією, днями раніше представники зазначених організацій нібито напали на охоронців фірми “Азов”, які здійснювали охорону зернотока права ного підприємства “Чонгар”.

“Люди стояли на охороні зернотоку в Чонгарі, повернули свій пост на зерноток, і через півгодини їх машини були розстріляні з автоматичної зброї”, – прокоментував події 3 квітня Михайло Величко.

“По дорозі ми повідомили в 102. Я вважаю, що це провокація. Тому що вони першими подали заяву до поліції, що нібито силова структура під керівництво Величка зробила якісь незаконні дії. Тобто це умисні дії. Це провокація з метою дестабілізації ситуації в прикордонній території”, – висловився адвокат Німетуллаєва.

Також, за його словами, представники вищезазначених організації нібито протидіяли роботі комісії, яку було створено для проведення інвентаризації майна приватного підприємства “Чонгар”.

У громадянському формуванні “Аскер” запевнили, що нададуть коментарі стосовно подій у Чонгарі пізніше.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня у селі Чонгар сталася стрілянина. На місці події була вилучена зброя, представники Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі затримали підозрюваних учасників стрілянини.

За даними реєстру судових рішень, 15 березня Генічеським районний суд скасував арешт корпоративних прав з приватного підприємства “Чонгар”, засновцем якого виступає екс-голова Генічеської райдержадміністрації Сейтумер Німетуллаєв.

Як раніше повідомляв медіа-центр IPC-Генічеськ, на сесії Чонгарської сільської ради 19 березня депутати підтримали ініціативу Михайла Величка утворити спеціальну комісію для проведення інвентаризації майна приватного підприємства “Чонгар”.

Нагадаємо, Сейтумер Німетуллаєв в 2014 році підтримав анексію Криму і втік на півострів. У тому ж році він був оголошений українською владою в розшук. У Криму Німетуллаєв очолює проросійську кримськотатарську організацію «Кирим бірлігі» і активно підтримує агресивну політику Кремля.

(архівне фото медіа-центру IPC-Генічеськ, Михайло Величко виступає перед депутатами Чонгарської сільської ради)