В “Аскері” заявили про перешкоди кримчанам, які хотіли проголосувати

31 Березня 2019, 14:00

У громадянському формуванні “Аскер”, представники якого несуть спільну службу з прикордонниками на адміністративній межі з анексованим Кримом заявили про перешкоди з боку російських спецслужб у виїзді з півострова кримчанам, які хотіли проголосувати на виборах президента України 31 березня. Про це спікер формування Евеліна Аріфова розповіла у коментарі медіа-центру IPC-Генічеськ.

“У прикордонному районі спокійно, всі служби посилено. Вчора поступала інформація, що ФСБ не пропускала активних кримчан, які відвідували суди по справам політв’язнів та хотіли приїхати на голосування з виборів президента України. Їх допитували, оглядали. Дійсно у російських служб була команда: активних, проукраїнських не пропускати. Деяких людей повертали, не пропускали”, – наголосила Евеліна Аріфова.

Як повідомлялося раніше, Держприкордонслужба України посилила заходи безпеки на адміністративній межі з анексованим Кримом. У посилений варіант несення служби перейшли правоохоронні органи, у тому числі представники кримської поліції та Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі.

В Україні 31 березня стартували вибори Президента-2019.
Станом на 25 березня 2019 року процедуру тимчасової зміни адреси голосування пройшли 3920 українців з Автономної Республіки Крим та 991 з Севастополя. Також тимчасово змінили місце голосування  56 762 виборців з Донецької та 26 055 з Луганської областей.