Університет третього віку шукає викладача-волонтера англійської мови

27 Березня 2019, 14:55

Студенти університету третього віку в Генічеську виступили з ініціативою вивчати англійську мову, однак не можуть знайти викладача-волонтера. Про це розповіла куратор факультетами університету третього віку Генічеського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світлана Стефанюк на прес-конференції на тему: “Можливості освіти для дорослих”, організованій медіа-центром IPC-Генічеськ 27 березня.

«Є дуже проблемне питання. Наші студенти хочуть вивчати англійську мову, але, на жаль, на сьогодні ми не можемо знайти викладача-волонтера, який нам допоміг би у вирішенні цього питання. Тому, якщо у кого є така можливість, то ми будемо дуже вдячні», – зазначила Світлана Стефанюк.

Відповідаючи на запитання журналістів, представник викладацького складу університету розповіла, що на сьогодні є актуальним питання із браком приміщення.

«Ми дуже хочемо розвиватися, але у не вистачає приміщення, студенти йдуть, а заняття проходять в територіальному центрі, місця не вистачає», – зауважила Світлана Стефанюк.

Студентами інституту третього віку можуть бути люди, які мають бажання вчитися протягом життя, люди пенсійного віку та люди з особливими потребами, які досягли 18 років. Наразі в університеті третього віку працює чотири факультети: танцювальний, факультет розвитку творчості, комп’ютерної грамотності та історико-краєзнавчий. Ведеться підготовка до відкриття нових факультетів. є викладач, який виступив з ініціативою та будемо відкривати театрально-поетичний факультет. Є пропозиції від студентів відкрити психологічний факультет, але не вистачає обладнання. Університет відвідує більше ста студентів. Викладачами виступають волонтери.