У Криму окупанти відпустили владику Климента «без складання протоколу»

03 Березня 2019, 21:32

Архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента російська поліція окупованого Криму відпустила без «складання протоколу».

Про це Климент повідомив в відеозверненні зі своїми адвокатами, пише Центр журналістських розслідувань.

Він подякував адвокатам за роботу.

«Що буде завтра, я не знаю. Я закликаю всіх молитися за тих хлопців, хто в ув’язненні. Хотів би попросити вибачення у Павла Гриба, до якого я не зміг приїхати», – сказав він.

Климент звернувся до омбудсменів РФ і України з проханням зустрітися і сприяти безперешкодному доступу до українських бранців.

  • В окупованому Криму в Сімферополі в неділю, 3 березня, російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, який збирався їхати до російського Ростова-на-Дону на суд українського політв’язня Павла Гриба. Владиці дозволили відвідати украинця в СІЗО.
  • Пізніше Климента відпустили з Центрального райвідділу російської поліції м.Сімферополя, проте відразу ж заступник начальника поліції міста Сергій Нікітін наказав їхати до іншого райвідділу – за заявою про нецензурних висловлюваннях в районі вокзалу.
  • Микола Полозов повідомив, що затриманому архієпископу Клименту російські «правоохоронці» мають намір поставити дрібне хуліганство за нібито нецензурну лайку.
  • Також Климента російська поліція збиралася звинуватити в «крадіжці» власних речей.