У Херсонській області затримали кримчанина за підозрою в дезертирстві

11 Березня 2019, 15:16

У Херсонській області затримали за підозрою в дезертирстві колишнього українського військовослужбовця, який після російської анексії Криму перейшов на службу в Збройні сили РФ. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу управління Національної поліції України в АРК.

34-річний затриманий з 2011 року проходив службу у Військово-Морських Силах Збройних сил України, після 2014 року він проходив службу за контрактом в російській армії.

Затриманого передали до військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України і повідомили йому про підозру, за ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України (дезертирство). Колишньому українському військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 13 лютого Подільський районний суд Києва засудив до 13 років в’язниці колишнього військового Збройних сил України Олександра Баранова за звинуваченням в державній зраді і дезертирстві з української армії в Криму, а Максим Одинцов за аналогічною статтею засуджено до 14 років. Вирок виніс Дарницький райсуд.