У Генічеському районі хочуть вивчити досвід створення ОТГ на Херсонщині

27 Березня 2019, 14:34

Риківській селищний голова Олександр Галицький виступає з ініціативою поїздок представників органів місцевого самоврядування для обміну досвідом до об’єднаних територіальних громад Херсонської області, зокрема, Каланчакської та Чаплинської ОТГ. Таку ініціативу він озвучив у коментарі журналісту медіа-центру IPC-Генічеськ.       

На його думку, необхідно виїжджати до інших районів, спілкуватися з громадами, які об’єдналися, для вивчення як позитивних зрушень, так і можливих негативних моментів, до яких треба бути готовими.  

У перебігу прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ 27 березня селищний голова розповів про позитивн зрушення, на його думку, яку принесла «фінансова децентралізація» для розвитку громад. Олександр Галицький, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що створенню ОТГ на території Генічеського району заважає, на його думку, «політична неосвіченість».

«Це наша політична неосвіченість, неосвіченість в плані децентралізації. Маю на увазі по-перше голів рад, ми не знаємо,які матимемо позитиви, негативні моменти. Ми, голови, повинні знати, куди ми рухаємось, які позитивні зрушення, які негативи. На мій погляд, на сьогодні нам потрібно виїжджати, вивчати питання, обов’язково спілкуватися з громадами, які вже об’єдналися. Перше поверхневе враження, що в об’єднаних громадах дуже багато зрушень», – наголосив він.

За підсумками проведення прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ, присвяченій децентралізації, селищний голова підтримав пропозиції журналістів долучитися до обговорення цієї реформи із залученням представників ОТГ з інших регіонів та провести круглий стіл з цих питань на базі медіа-центру.

Нагадаємо, наразі в Генічеському районі Херсонської області не було створено жодної ОТГ.

11 грудня 2016 року була створена Каланчацьку селищну об’єднану територіальну громаду, яка налічує 7 рад, центр громади – селище Каланчак Херсонської області. 18 грудня 2016 було створено Чаплинська селищну об’єднану територіальну громаду, яка налічує 7 рад, центр громади – селище Каланчак Херсонської області.