У день виборів будуть посилені патрулі біля адмінмежі з Кримом

22 Березня 2019, 11:22

У день виборів президента України, 31 березня, кримські патрульні нестимуть посилений режим служби. Про це під час прес-конференції 21 березня у медіа-центрі IPC-Генічеськ проінформував керівник Відділу патрульної поліції в АР Крим та місті Севастополі Віктор Левченко.

“У день виборів патрульна поліція, як і по всій Україні перейде у посиленний режим несення служби. Обов’язково будуть посилені патрулі на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Криму, для запобігання будь-яких провокацій. Посилений режим служби буде і в пішому порядку для максимального наближення до виборчих дільниць для реагування на звернення громадян”, – розповів Віктор Левченко.

Він також закликав громадян, які мають будь-яку інформацію, стосовно можливого підкупу виборців, порушення законодавства, звертатися на лінію 102 або до будь-якого співробітника поліції.

Як повідомлялося, у перебігу заходу кримські патрульні також нагадали про повноваження співробітників поліції у контрольованих прикордонних районах.

Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим і Севастополі розпочав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та базується в Херсонській області. За офіційною інформацією, співробітники кримського Відділу патрулюють відрізки автомобільних доріг М-17 (Херсон ‒ Джанкой ‒ Феодосія ‒ Керч) і М-18 (Харків ‒ Сімферополь ‒ Алушта ‒ Ялта ‒ Арабатська стрілка).

Основні місця несення служби – два стаціонарних поста: «Азов» в Генічеському районі Херсонської області) і «Сиваш» (розташовується в Каланчацькому районі Херсонської області).