Центр зайнятості: роботодавці, які працевлаштовують ВПО, отримають компенсації

22 Березня 2019, 16:22

Роботодавці, які працевлаштовують ВПО, отримують компенсацію від Центру зайнятості. Про це розповів заступник директора Генічеської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості Сергій Стефанюк під час прес-конференції на тему «Послуги для ВПО та роботодавців, які їх працевлаштовують» у медіа-центрі IPC-Генічеськ 22 березня.

«Для роботодавців, які працевлаштовують ВПО на тимчасові робочі місця, є компенсація за  винайм працівників. Якщо ВПО приймається на два місяці, то перший місяць заробітню плату та ЄСВ компенсує Центр зайнятості, а другий – роботодавець. Якщо строк більший, то компенсація відбувається через місяць. У договорі має бути вказаний строк працевлаштування», – зазначив заступник директора Генічеської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості.

Відповідаючи на запитання журналіста, Сергій Стефанюк навів статистику, скільки ВПО перебуває на обліку в Центрі зайнятості в Генічеському районі Херсонскьої області.

«У 2016 році на обліку перебували 54 безробітні особи з числа ВПО. З них було працевлаштовано 13. У тому числі, одна особа отримала одноразову допомогу по безробіттю, відкрила власну справу. 2017 рік – перебували на обліку 55 осіб, працевлаштовано 22 особи. 6 роботодавців отримали компенсацію за працевлаштування ВПО. 2018 році – 40 безробітних, 13 працевлаштовано.у 2018 році два роботодавці отримали компенсацію для виплати заробітної плати ВПО», – розповів представник Центру зайнятості.

За інформацією Міністерства соціальної політики України, станом на 2 січня 2019 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 512 435 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.