США вважають неприпустимим переслідування архієпископа ПЦУ Климента в Криму

04 Березня 2019, 18:30

Сполучені Штати Америки вважають неприпустимим переслідування в окупованому Криму архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної Церкви України Климента, якого 3 березня затримувала російська поліція в Сімферополі. 

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому в Twitter посольством США в Україні, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми, як і раніше, глибоко стурбовані вчорашнім затриманням архієпископа Климента в Криму. І хоча його згодом звільнили, такий тип переслідування є неприпустимим. Очікуємо, що Росія поважатиме свободу віросповідання і припинить затримання невинних українців у Криму. Крим – це Україна!», – наголосили в дипломатичному представництві.

Нагадаємо:

  • 3 березня в Криму в Сімферополі російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, який збирався їхати до російського Ростова-на-Дону на суд українського політв’язня Павла Гриба. Владиці дозволили відвідати украинця в СІЗО.
  • Архієпископа Климента російська поліція збиралася звинуватити в «крадіжці» власних речей.
  • Пізніше ввладику відпустили з Центрального райвідділу російської поліції м.Сімферополя, проте відразу ж заступник начальника поліції міста Сергій Нікітін наказав їхати до іншого райвідділу – за заявою про начебто нецензурні висловлюваннях в районі вокзалу.
  • Пізно ввечері архієпископа Климента російська поліція окупованого Криму відпустила без «складання протоколу».