Правоохоронці отримали фейкові листи про поведінку на виборах

22 Березня 2019, 21:01

Кіберполіція встановила хакерів, які розсилали фейкові листи від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із «правилами» поведінки на виборах. Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням наД Департамент комунікації Національної поліції України.

За офіційною інформацією, листи надсилалися із вказівками щодо дій поліцейських під час охорони виборчих дільниць у день волевиявлення громадян.
“Кіберполіція встановила, що пошта, з якої здійснювалася розсилка фейкових листів була створена 21 березня 2019 року на території Російської Федерації. При цьому зловмисники використовували засоби анонімізації для унеможливлення їх ідентифікації”, – зазначається у повідомленні.
“У фейкових листах працівників поліції закликали під час охорони громадського порядку у день виборів вчиняти дії на користь одного із кандидатів у президенти та приділити «особливу увагу» порушенням законодавства з боку членів виборчих комісій та спостерігачів від конкурента цього кандидата”, – зазначили у Департаменті.

Як раніше повідомлялося, у день голосування співробітники відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі посилять патрулі біля адмінмежі з Кримом для запобігання провокаціям.

У неділю 31 березня відбуватиметься голосування з виборів президента України.