Правоохоронці АРК оголосили в розшук 28 учасників «Самооборони Криму»

19 Березня 2019, 12:08

Правоохоронні органи АР Крим оголосили в розшук 28 учасників незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які вчиняли злочини під час окупації півострову Росією. 

Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію прокуратури АРК.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, з початку 2019 року, оголошено в розшук 28 осіб, які входили до незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та вчиняли злочини під час окупації півострову», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, починаючи з 2018 року в розшук оголошено 165 представників, у тому числі й керівників, «Самооборони Криму». Щодо 1400 осіб, які входили до незаконного збройного формування, встановлено повні анкетні дані.

У свою чергу, у Головному управлінні Нацполіції в АРК оприлюднили інформацію, згідно якої більшість оголошених у розшук 165 членів «Самооборони Криму» не тільки вчиняли злочини під час окупації Криму, але й воювали у складі російсько-окупаційних військ на Сході України.

Правоохоронці АРК не вказали повного списку 28 оголошених в розшук членів «Самооборони Криму», однак главк Нацполіції опублікував фотографії 17 з них.

Нагадаємо:

  • 11 вересня прокуратура АРК оприлюднила імена 23 керівників і командирів підрозділів «Самооборони Криму», яким повідомлені підозри. 17 з них – командири рот незаконного збройного формування.
  • На початку листопада 2018 року прокуратура АРК та слідчий відділ Головного управління Нацполіції в АРК та м. Севастополі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно командира 13-ї роти так званої «Самооборони Криму» Олега Климчука та направили обвинувальний акт до суду.