Окупанти придумали нову підставу для затримання владики Климента: якісь люди з вокзалу повідомили, що він «нецензурно лаявся»

03 Березня 2019, 17:19

Архієпископа Сімферопольського та Кримського Климента відпустили із Центрального райвідділу російської поліції м. Сімферополя, однак відразу ж заступник начальника поліції міста Сергій Нікітін наказав їхати  до іншого райвідділу – за заявою про нецензурні висловлювання у районі вокзалу.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент.

«Надійшла нова заява від людей, що я в районі автовокзалу начебто лаявся нецензурною лайкою. Тепер мене везуть в Київський райвідділ поліції м.Сімферополь,   затримують на три години для з’ясування», – повідомив владика Климент.

Окупаційний «суд» може присудити 15 діб адміністративного арешту архієпископу Сімферопольському і Кримському Православної церкви України Клименту за «дрібне хуліганство», повідомив російський адвокат Микола Полозов.

«Це продовження свавілля з боку окупаційної влади. Спочатку під вигаданим звинуваченням у нібито крадіжку церковного майна затримали Климента. Зараз, судячи з усього, йому хочуть поставити дрібне хуліганство, нібито він нецензурно висловлювався. І повезуть його до Київського районного відділу поліції. Далі, швидше за за все, підпишуть йому цей протокол, пройде так званий «суд». В такому випадку йому загрожує до 15 діб адмінарешту, або штраф», – повідомив Полозов.

  • В окупованому Криму в Сімферополі в неділю, 3 березня, російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, який збирався їхати до російського Ростова-на-Дону на суд українського політв’язня Павла Гриба. Владиці дозволили відвідати украинця в СІЗО.
  • 8 лютого 2019 року на першому засіданні священного синоду Православної церкви України Архієпископ Сімферпольский і Кримський Климент був призначений головою Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі.
  • В Криму окупаційна «влада» надіслала припис про «звільнення приміщень» Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі – єдиного храму Православної церкви України в місті.