Окупанти продовжують наступ на українське православ’я в Криму – МЗС

03 Березня 2019, 19:05

МЗС України розцінює затримання в окупованому Криму архієпископа Климента як наступ на українське православ’я.

Про це заявила прес-секретар МЗС Катерина Зеленко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми стурбовані повідомленнями про затримання в окупованому Росією Криму архієпископа Православної Церкви України Климента. Російські окупанти продовжують планомірний наступ на українське православ’я в Криму», – зазначила вона.

«Справжні утиски на релігійні свободи і права віруючих відбуваються на окупованих Росією територіях. Залучимо увагу до затримання владики Климента в ООН, РЄ та ОБСЄ», – додала прес-секретар МЗС.

  • В окупованому Криму в Сімферополі в неділю, 3 березня, російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, який збирався їхати до російського Ростова-на-Дону на суд українського політв’язня Павла Гриба. Владиці дозволили відвідати украинця в СІЗО.
  • Пізніше Климента відпустили з Центрального райвідділу російської поліції м.Сімферополя, проте відразу ж заступник начальника поліції міста Сергій Нікітін наказав їхати до іншого райвідділу – за заявою про нецензурних висловлюваннях в районі вокзалу.
  • Микола Полозов повідомив, що затриманому архієпископу Клименту російські «правоохоронці» мають намір поставити дрібне хуліганство за нібито нецензурну лайку.