На Херсонщині зібрали дитячі малюнки для українських моряків

14 Березня 2019, 15:45

14 березня у День добровольця у прикордонному з анексованим Кримом регіоні виступили на підтримку українських військовополонених моряків. Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

На урочистому мітингу в селі Рикове Генічеського району Херсонської області, що межує з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, вшанували  мужність та героїзм захисників незалежності – українських добровольців, пам’ять загиблих героїв України.

На заході також висловили підтримку військовополоненим українським морякам, а також українським політв’язням, які перебувають у російських тюрмах. Для українських моряків були зібрані малюнки від учнів місцевих шкіл.

«Це не просто малюнки. Це найщиріша підтримка, яку буде передано нашим військовополоненим морякам українським консулом», – зазначалося у перебігу мітингу.

“Пам’ятна дата, День добровольця – ця дата не чиновника, не державного службовця, а простого громадянина, який відчуває відповідальність за свою країну”, – зазначив у своєму виступі перед присутніми представник громадської організації “Ветерани АТО Генічеського району Херсонської області та АР Крим” Михайло Новосельцев.

День українського добровольця – свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Як повідомлялось, 25 листопада кораблі Прикордонної служби ФСБ РФ і ЧФ РФ обстріляли і захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» ВМС України, які після невдалої спроби пройти Керче-Єнікальским каналом до Маріуполя, взяли курс на Одесу і вийшли з 12-мильної зони від узбережжя Криму.

27 і 28 листопада в окупованому Криму «суди» Сімферополя  і Керчі заарештували до 25 січня 2019 року 24 військовополонених українських моряків, затриманих під час захоплення російським військовими в Чорному морі кораблів ВМСУ.

МЗС України поінформував Арбітражний трибунал, який розглядає спір між Україною і РФ про порушення Росією конвенції ООН з морського права в Чорному морі, Азовському морі і Керченській протоці, про дії РФ, які значно погіршили спір між сторонами.

Європейський суд з прав людини у відповідь на звернення Кабміну України зобов’язав Росію надати інформацію про військовополонених українських моряків, захоплених під час нападу російських військових на кораблі ВМСУ в Чорному морі.

30 листопада військовополонених моряків ВМСУ етапували з окупованого Криму до Москви в СІЗО Лефотово і «Матросская тишина».