На Чонгарі відкрили виставку, присвячену 5-ій річниці опору російській агресії

16 Березня 2019, 12:39

У суботу, 16 березня, біля КПВВ «Чонгар» на адміністративній межі з окупованим Кримом відбулося відкриття виставки плакатів міжнародного руху за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA, присвячених 5-ій річниці опору російській агресії проти України. Про це повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

“Ця виставка дуже актуальна, особливо на прикордонній з Кримом території, в сервісній зоні. Оскільки тут постійно скупчення людей, з Криму і в Крим. Це постійне нагадування кримчанам і окупантам, що Крим у нас вкрали, і ми його будемо повертати”, – зазначила у коментарі IPC-Генічеськ представниця громадського формування “Аскер”, представники якого несуть спільну службу з прикордонниками на адмінмежі з Кримом, Евеліна Аріфова.

Як розповіла голова громадської організації “Корпус справедливості” Валентина Охопко, відкриття виставки на “Чонгарі” приурочене до річниці “референдуму” в Криму. Експозиція триватиме два тижня, потім плакати будуть передані до місцевого музею.


Метою виставки є привернення уваги громадськості до російської агресії щодо України, зокрема, до систематичних порушень прав людини в окупованому Криму і, як наслідок, до грубого порушення міжнародного права країною-агресором.
Виставка реалізовуется з ініціативи ГО «Корпус справедливості», Кримськотатарського Ресурсного Центру спільно з міжнародним громадянським рухом за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA за сприяння Херсонської обласної державної адміністрації, Державної прикордонної служби України та Херсонського регіонального меджлісу кримських татар.
#LIBERATECRIMEA – це міжнародний громадянський рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом. Він спрямований на посилення голосу громадянського суспільства, що закликає до припинення незаконної окупації Криму, грубого порушення міжнародного права і першопричину незліченних порушень прав людини, скоєних в Криму з лютого 2014 року.