Адвокат Курбедінов знаходиться в поліцейському відділку із затриманим архієпископом ПЦУ Климентом

03 Березня 2019, 16:32

Кримський адвокат Еміль Курбедінов приїхав до поліцейської дільниці в Сімферополі, куди доставили архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента. «З Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом все добре. Перебуваю поруч у відділі поліції. Зараз даємо пояснення. Всі подробиці пізніше», – повідомив він, пише Центр журналістських розслідувань.

Людмила Денисова, Уповноважена ВР України з прав людини повідомила, що їй вдалося зв’язатися з Климентом.

«Тільки-но мені вдалося зв‘язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущем) , якого було незаконно затримано окупаційною поліцією на автовокзалі міста Сімферополя.

За словами Климента, зараз він знаходиться в одному з райвідділків поліції Сімферополя.

Приблизно годину тому його вивели з автобусу, пояснивши, що у його сумках знаходяться речі, які ніби-то було вкрадено ним з церкви.

Климент запевнив мене, що у поліції лише через пів години після затримання дізнались, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу.

Я вважаю, що причиною для затримання Климента є його запланована поїздка до СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідання там українського політв‘язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл», – пише вона.

Раніше Денисова повідомила Центру журналістських розслідувань, що намагається зв’язатися з омбудсменом РФ Тетяною Москалькової.

  • В окупованому Криму в Сімферополі в неділю, 3 березня, російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента, який збирався їхати до російського Ростова-на-Дону на суд українського політв’язня Павла Гриба. Владиці дозволили відвідати украинця в СІЗО.
  • 8 лютого 2019 року на першому засіданні священного синоду Православної церкви України Архієпископ Сімферопольский і Кримський Климент був призначений головою Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі.
  • В Криму окупаційна «влада» надіслала припис про «звільнення приміщень» Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі – єдиного храму Православної церкви України в місті.