Віктор Левченко: Активну молодь чекають у лавах патрульної поліції

07 Лютого 2019, 15:20

У кримській патрульній поліції запрошують на службу активну молодь. Про це розповів начальник відділу патрульної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Віктор Левченко на прес-конференції у медіа-центрі «IPC-Генічеськ» 7 лютого.
«Ми запрошуємо до лав поліції молодь. До сорока років можна подавати анкету. Заробітна плата достойна, графік несення служби, достойний. Якщо ти повен сил, чекаємо в лавах патрульної поліції!», – наголосив Віктор Левченко.
На його думку, вступу до лав поліції молоді заважають старі стереотипи, які у керівництві намагаються подолати інформуванням населення, спілкуванням та відкритістю перед громадою.
«Зараз є багато стереотипів, що заважають молоді вступити до лав поліції. Це якісь застарілі стереотипи, що треба за свої кошти вирішувати якісь моменти, придбати форму, і так далі. Такі стереотипи заважають поповнювати лави молодими, міцними бійцями для захисту вулиць своїх міст. Наголошую, що все, що зазначено при вступі на службу, виконується, всі соціальні гарантії при вступі на службу отримуються. Діє також програма, компенсації за винайм житла. Це дуже важливо для поліцейських з інших місць», – зазначив він.
За його словами, для участі в наборі, необхідно подати анкету на сайті my.patrol.police.gov.ua, пройти відбір та навчання.
«Чому варто вступати до лав патрульної поліції? Патрульна поліція – це одна величезна команда. Якщо патрульний поліцейський їде до іншої області, там завжди будуть його брати, які підтримують один одного з однією ціллю – захисту прав та свобод громадян», – зауважив Віктор Левченко.
Згідно офіційної інформації, майбутнім співробітникам патрульної поліції пропонується заробітна плата від 8 тисяч гривень, можливості для зростання та розвитку, графік роботи, що передбачає 3 вихідних, навчальний курс тривалістю 4 місяці, забезпечення сучасним обладнанням та формою, оздоровлення та медичне обслуговування у закладах МВС.
Нагадаємо:
Відділ патрульної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі почав роботу 14 травня 2018 року. Він є територіальним (відокремленим) підрозділом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та базується в Херсонскій області. Кримські патрульні несуть службу на двох стаціонарних постах: «Азов» (у Генічеському районі) і «Сиваш» (у Каланчакському районі).